Plivanje za bebe

Plivanje za bebe od 4 mjeseca

Plivanje za dojenčad počinje kada beba napuni četiri mjeseca, odnosno kada duže vrijeme bude sposobna samostalno držati glavu dok leži potrbuške i rukama je oslonjena na podlogu; kad stekne određenu razinu otpornosti organizma na zaraze iz okoline i kad joj se razvije termoregulacija tijela.

Dojenačka dob idealno je razdoblje za početak boravka u vodi, jer male bebe imaju prirodno urođeni tzv. plivački refleks koji se očituje u potiskivanju vode s obje noge, poput malih žaba. Taj način sunožnog gibanja gubi se oko prve godine djetetova života. Kada djeca počinju hodati, tada počinju raditi naizmjenične pokrete nogama te je jako bitno iskoristiti “žablji refleks” i poticati bebe na kretanje tim načinom kako bi im u kasnijoj fazi učenja plivanja bilo lakše savladati pokret nogama „žaba”, odnosno prsni udarac.

Na ovom stupnju bebe su u vodi isključivo uz blisku osobu: mamu, tatu ili nekoga drugoga iz bliže obitelji. Pritom se koristi crveni obruč (crveni SWIMTRAINER).

 • Program se održava kontinuirano tijekom godine kroz cikluse:
  • 1. jesenski ciklus  / jednom tjedno / rujan, listopad
  • 2. jesenski ciklus / jednom tjedno / studeni, prosinac
  • zimski ciklus / jednom tjedno / siječanj, veljača
  • proljetni ciklus / jednom tjedno / ožujak, travanj
  • ljetni ciklus / jednom tjedno / svibanj i ½ lipnja
  • ljetni intenzivni ciklus od 2 do 5 dolazaka tjedno, ovisno o dobi / ½ lipnja i srpanj
 • Plaća se mjesečna članarina 360kn
 • Sat u bazenu traje od 30-45 minuta (ovisno o dobi)
 • Mjesto i termin održavanja: Centar Mali dom, Baštijanova 1 D (od ponedjeljka do petka) i SRC Svetice, Ul. Divka Budaka 21 – Pogledaj lokacije
 • Kako biste se prijavili u program, potrebno je ispuniti Obrazac za iskazivanje interesa

Nakon što primite povratnu informaciju o slobodnom mjestu u programu, potrebno je upoznati se sa zlatnim pravlima i kontraindikacijama te ispuniti online PRIJAVNICU.

Zlatna pravila

Naše obaveze prema vama, uvjeti sudjelovanja u programu, otkazivanje i prebacivanje dolazaka, nadoknade, upute za rad na bazenu, informacije o Swimtrainer obruču i neoprenskim hlačicama, upute za ponašanje na bazenu…

Kontraindikacije

Uzrok za prisutnost patogenih organizama su bolesni kupači. Zato važi apsolutna zabrana ulaska u bazen prilikom bolesti navedenim u ovom dokumentu. Isto važi i za oboljenja kontaktne osobe.

Prijavnica

Upiši se u Plivački klub Natator

Svi sudionici programa moraju se pridržavati pravila o korištenju opreme na bazenu.

Molimo doći 15 minuta prije početka termina.

Što ponijeti na bazen

Platnene pelenice kao podloga za presvlačenje, krema za pelensku regiju, ručnik za bebu i roditelja, gel za tuširanje, sušilo za kosu, kapa za bazen i natikače samo su neki od predmeta koje je potrebno ponjeti na bazen…

Oprema za bazen

Poštovani korisnici bazena, radi higijenskih i zdravstvenih razloga poželjno je nošenje kapa za plivanje kao i odgovarajuće odjeće. U ovom dokumentu možete pronaći primjere ispravne odjeće prilkom dolaska na bazen.

Za naše članove I sve zainteresirane roditelje, četiri puta godišnje organiziramo uvodna predavanje. Na predavanjima predstavljamo FREDS SWIM ACADEMY metodu plivanja koja postupno i na djeci prilagođen način u svakoj fazi razvoja pruža potreban doživljaj uspjeha i sigurnosti u vodi koja su djeci potrebna kao bi uspješno naučila plivati i stekla doživotno pozitivan odnos prema vodi; govorimo o organizaciji dolaska/odlaska s bazena s dojenčadi I mališanima; sigurnosti na bazenu; o SWIMTRAINER plivačkom kolutu; o prednostima ranog plivanja i kako ono utječe na cjelokupni razvoj dojenčeta i mališana; preduvjetima za vježbanje u vodi, apsolutnim i relativnim kontraindikacijama za vježbanje u vodi, zlatnim pravilima itd.

Prikazujemo i video plivanja za svaku dob, a roditeljima dajemo mogućnost da dobiju odgovore na sva postavljena pitanja tijekom interaktivnog predavanja.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb ‘U redu’ pristajete na korištenje kolačića. Pravila privatnosti